13 - 15
13  -  15

CGU poziom średnio zaawansowany październik

Luciano Ferrari Carpigiani Gelato University

Zapraszamy na kolejną odsłonę szkoleń lodziarskich CARPIGIANI GELATO UNIVERSITY. CGU ma postać warsztatów dla maksymalnie 16 osób, które pracują na 4 zestawach maszyn Carpigiani. Szkolenie prowadzi Luciano Ferrari w języku polskim.


Szkolenie cukiernicze lodziarskie CGU  średnio zaawansowany

W programie średnio zaawansowanym absolwenci Gelato Carpigiani University uczą się od podstaw tworzenia receptur z wykorzystaniem naturalnych i przemysłowych składników. Dodatkowo poznają techniki tworzenia sorbetów bez udziału wody, lodów bez laktozy oraz lodów wegańskich. Samodzielnie obliczają i bilansują procentowy udział poszczególnych składników. Przygotowują również trzy bazy z jednej, wykorzystując pasty z żółtek i czekolady oraz kakao.


Program:

  • lody Gelato – tworzenie receptur od zera z wykorzystaniem naturalnych i przemysłowych składników
    najwyższej jakości sorbety bez udziału wody
  • lody bez laktozy
  • lody wegańskie
  • obliczanie receptur – bilansowanie procentowe składników
  • trzy bazy w jednej: jak przygotować bazę śmietankową, żółtą i czekoladową używając tylko bazy białej?

Szkolenia odbywają się w Warszawskiej siedzibie firmy Primulator, w Łomiankach.

Cena: 3200 PLN netto (2900 PLN netto osoba towarzysząca)

W cenie szkolenia zawarte są również:
- Lunch oraz napoje (kawa, herbata, woda)
- Materiały piśmiennicze oraz dydaktyczne niezbędne do tworzenia baz i receptur lodowych
- Certyfikat ukończenia szkolenia
- Fartuch oraz upominek dla każdego uczestnika
- Wszystkie produkty i dodatki do produkcji lodów (mleko, śmietana, owoce itd.)

Wypełniony formularz zgłoszeniowy (tutaj do pobrania) prosimy przesyłać na adres gelato@primulator.pl
Kontakt - Piotr Lamenta: 502 197 689  

ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.