ZAMKNIJ Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
FAEMA EKSPRESY DO KAWY
Faema Profesjonalne ekspresy do kawy ciśnieniowy do kawiarni | Primulator
Najbardziej renomowany włoski producent profesjonalnych ekspresów do kawy ciśnieniowych do kawiarni z tradycjami od 1945 roku. Faema jest liderem, który od 1961 roku nadaje kierunek rozwoju profesjonalnych ciśnieniowych ekspresów do kawy. Marka Faemy znana jest na polskim rynku od ponad 35 lat, kiedy to jako pierwsze profesjonalne ekspresy ciśnieniowe do kawy zaistniały w sieci hoteli Orbis. Aktualnie oferta ekspresów do kawy ciśnieniowych Faema zawiera ok. 30 modeli tradycyjnych. Dzięki tak szerokiej gamie maszyn, można dokonać wyboru zarówno pod względem parametrów technicznych, wielu funkcji automatycznych, jak również pod względem wyglądu, co w przypadku ekspresów Faema jest bardzo istotną cechą.
Kluczem do sukcesu każdego lokalu gastronomicznego jest jakość serwowanego espresso. W profesjonalnych ekspresach do kawy Faema standardowo zastosowano szereg opatentowanych rozwiązań technicznych, które mają za zadanie utrzymanie stabilnych parametrów technicznych, niezbędnych do serwowania kawy najwyższej jakości. Wszystkie ekspresy Faema bez względu na model i cenę, łączy jedna cecha, zdolność do serwowania „perfect espresso” potwierdzone min. przez włoski instytut „Espresso Italiano”. Ponadto ekspresy mają ugruntowana opinię jako urządzenia trwałe i niezawodne. Dbałość oraz pielęgnowanie marki przez producenta na przestrzeni wielu lat powoduje, że każdy ekspres Faema nawet po kilku latach pracy posiada bardzo dużą wartość na rynku wtórnym.
 
Opisy najważniejszych rozwiązań technicznych zastosowanych w ekspresach do kawy Faema:
  • Magic Cappuccino – doskonale skonstruowana przystawka do cappuccino chroniona patentem firmy Faema. Bardzo prosta w użyciu, myciu i konserwacji. Prosty montaż i demontaż odbywa się bez pomocy narzędzi. Umożliwia przygotowywanie spienionego oraz podgrzanego mleka.
  • Cappuccinomatic –  funkcja automatycznego cappuccino. Możliwość serwowania tzw. białego lub brązowego cappuccino w sposób automatyczny za pomocą wciśnięcia jednego przycisku. Dzięki zintegrowanej przystawce Magic Cappuccino można serwować zaprogramowaną porcję spienionego lub podgrzanego mleka. Może być zastosowana w wybranych modelach oznaczonych symbolem A.
  • Autosteam – jest to funkcja automatycznego spieniania mleka. Każdy kto chociaż raz próbował spienić mleko tzw. metodą tradycyjną doskonale wie jaka to trudna sztuka. Aby ją opanować trzeba zużyć ogromną ilość mleka, czasu i energii. Jednak nie każdy musi posiadać zdolności baristy. Autosteam rozwiązuje ten problem bardzo skutecznie i zapewnia doskonałe spienianie mleka w sposób całkowicie automatyczny. Dzięki specjalnej konstrukcji, stalowa dysza parowa dostarcza odpowiednią ilość pary i powietrza do mleka spieniając je. Dysza zakończona jest sondą termiczną, której zadaniem jest kontrola temperatury spienianego lub podgrzewanego mleka. Autosteam doceni każdy komu zależy na najwyższej i stabilnej jakości serwowanego cappuccino. Rozwiązanie jest szczególnie rekomendowane w miejscach, gdzie kilka osób zajmuje się parzeniem kawy i trudno utrzymać jednakowy standard. Autosteam jest również bardzo użyteczny w każdym lokalu głównie w godzinach szczytu. 
  • Przedwstępna komora parzenia – rozwiązanie, które zapewnia doskonale wyparzone espresso. W stalowym bloku każdej grupy znajduje się mini komora o pojemności kilku cm 3. Porcja kawy w łyżce jest wstępnie zroszona gorącą wodą a następnie po ok. 4 sekundach następuje zaparzanie właściwe od pełnym ciśnieniem 9 barów.
  • Thermosyphonic system –  doskonałe rozwiązanie chronione patentem Faemy zapewnia stabilność temperatury podczas parzenia, bez względu na wielkość oraz przerwy w sprzedaży kawy. Standardowo stosowane w każdym modelu Faema.
  • Thermobalance system – rozwiązanie wprowadzone  do ekspresów E61 LEGEND, E61 JUBILE, E91 AMBASADOR, ENOVA czy EMBLEMA. W specjalnie skonstruowanej grupie istnieje możliwość regulacji temperatury, bez zmiany ciśnienia wody. Dzięki temu można idealnie dopasować temperaturę parzenia do specyfiki mieszanki kawy.
  • Smart Boiler - to najnowsza technologia opatentowana przez Faemę. Dzięki elektronicznemu sterowaniu kontroli temperatury bojlera, znacząco przyspieszono produkcję gorącej wody oraz pary, poprzez impulsowe uzupełnianie bojlera, oraz regulację balansu cieplnego. Wszystko po to, aby stworzyć doskonałe Espresso.
  • E 61 JUBILE A1
    Profesjonalny ekspres do kawy ciśnieniowy. Automatyczny. 1 grupa.
  • E 61 JUBILE A2
    Profesjonalny ekspres ciśnieniowy. Automatyczny. 2 grupy.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
DOTACJE NA INNOWACJE INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ
KOSZYK ZAPYTAŃ
W koszyku zapytań są następujące produkty:
Wyślij zapytanie. Nasz konsultant skontaktuje się z Tobą.
* pola obowiązkowe
Do porównywarki możesz dodać maksymalnie dwa modele tego samego produtku:
Do porównywarki możesz dodać maksymalnie dwa modele tego samego produtku:
PORÓWNAJ
Do porównania dołaczyłeś następujące produkty:
              
Uwaga!
zamknij