ZAMKNIJ Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
PROMOCJA !
MINIWIP/G
producent: Carpigiani

Molekuły tłuszczu tworzące śmietanę są osłonięte z zewnątrz tzw. filmem proteinowym. Kiedy molekuły zbliżą się dostatecznie filmy te mają tendencję do łączenia się. W procesie ubijania śmietany cząsteczki zderzają się ze sobą i następuje łączenie tych osłonek, pomiędzy którymi jednocześnie zostają uwięzione cząsteczki powietrza.
Firma Carpigiani zastosowała pompę, która tłoczy mieszankę poprzez ubijak, przez co następują zderzenia molekuł, a w rezultacie cały proces ubijania śmietany opisany powyżej.

Poznaj ceny promocyjne kontaktując się z przedstawicielem handlowym.
Ilośc produktów w cenach promocyjnych ograniczona.

Maszyna do bitej śmietany Carpigiani Miniwip

Maszyna do bitej smietany Carpigiani Miniwip / gMaszyna do bitej śmietany dla małych lodziarni i cukierni wyposażona w stalową, zębatą pompę napowietrzającą.

Cechy:
  • Pompa zębata (patent Carpigiani) ze stali nierdzewnej
  • Chłodzony zbiornik na śmietanę
  • Wskaźnik temperatury śmietany w zbiorniku
  • Obudowa ze stali nierdzewnej
Model MINIWIP/G
Szerokość 220 mm
Głębokość 370 mm
Wysokość 450 mm
Waga 28 kg
Zasilanie 230 V
Moc 0,7 k9
Wydajność 150 l/godz
Pojemność zbiornika 2 litry
dodaj komentarz

Uwaga! Komentarze pojawiają się na stronie po zaakeptowaniu przez administratora strony:

Komentarze:
Ten produkt nie był jeszcze komentowany.

Śmietana jest to po prostu mleko o bardzo dużej zawartości tłuszczu. Jest ona otrzymywana w procesie odseparowania z mleka krowiego.
Śmietana otrzymywana poprzez odwirowanie zawiera zwykle do 40 % tłuszczu, ale w niektórych krajach jego zawartość może być nawet nieco wyższa.
Śmietana jest surowcem do produkcji masła, serów, ale jednocześnie bardzo ważnym składnikiem lodów i wielu innych produktów.
Bita śmietana jest idealną dekoracją wyrobów cukierniczych i lodów, jak również poprawia ich smak.
Świeża śmietana używana zazwyczaj w cukiernictwie jest pasteryzowana, dlatego musi być ona przechowywana w temperaturze +4C i nie dłużej niż kilka dni.
Dostępna jest również śmietana (UHT), która ma tę zaletę, że może być przechowywana w temperaturze otoczenia przez dłuższy okres.

              
Polecamy także:
Maszyna do lodów włoskich z pompą napowietrzającą - 1 smak Carpigiani 191 p steel
Maszyna do lodów włoskich - 1 smak
Automatyczny ekspres do kawy WMF 1200 Primulator
Automatyczny ekspres do kawy
Domowy ekspres do kawy Faema Carisma Primulator
Kompaktowy, półprofesjonalny ekspres do kawy, 1 grupa.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
DOTACJE NA INNOWACJE INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ
KOSZYK ZAPYTAŃ
W koszyku zapytań są następujące produkty:
Wyślij zapytanie. Nasz konsultant skontaktuje się z Tobą.
* pola obowiązkowe
Do porównywarki możesz dodać maksymalnie dwa modele tego samego produtku:
Do porównywarki możesz dodać maksymalnie dwa modele tego samego produtku:
PORÓWNAJ
Do porównania dołaczyłeś następujące produkty:

BUDOWA NOWEJ SIEDZIBY

22 lutego, 2017

WYNAJEM POWIERZCHNI W BUDYNKU FIRMY PRIMULATOR - LODOWA 128

22 czerwca, 2016

Film przedstawiający proces powstawania biurowca przy ulicy Lodowej w Łodzi.

              
Uwaga!
zamknij