ZAMKNIJ Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
PROMOCJA !
ST 5/18
producent: ICEMATIC
Schładzanie i głębokie chłodzenie to najlepsze naturalne systemy służące przedłużeniu okresu przechowywania żywności. Icematic wykorzystując swoje ogromne doświadczenie w chłodnictwie stworzył urządzenia mające na celu poprawę jakości i organizacji pracy w restauracjach, cukierniach, piekarniach i sklepach z lodami. Cechuje je duża moc, wszechstronność i niezawodność.

Poznaj ceny promocyjne kontaktując się z przedstawicielem handlowym.
Ilośc produktów w cenach promocyjnych ograniczona.


Pojemność:

• 5 pojemników GN 1/1

Rozstaw mocowań:

• 68 mm

Wydajność:

+95° C > +3°C    18 kg
+95° C > -18°C   10 kg

 Opcje:

  • Wersja dla tac piekarniczych
  • Zestaw nóżek i taca odpływowa wys 852 mm
  • Zestaw kółek
  • Chłodzenie wodą
  • Wewnętrzna konstrukcja dla tac cukierniczych i gastronomicznych o wys 10 mm
  • Komplet prowadnic do tac
Model ST 5/18
Szerokość 800 mm
Głębokość 700 mm
Wysokość 900 mm
Pojemność 5 tac GN 1/1 lub 5 EN 600x400
Szybkie schładzanie +90°C>+3°C kg 18
Mrożenie szokowe +90°C>-18°C kg 10
Zasilanie 230 V 50 Hz 1 Ph
Waga 123 kg
dodaj komentarz

Uwaga! Komentarze pojawiają się na stronie po zaakeptowaniu przez administratora strony:

Komentarze:
Ten produkt nie był jeszcze komentowany.















Cukiernictwo/piekarnictwo

•Szybkie/szokowe chłodzenie lub mrożenie zabezpiecza przed szybkim rozrostem bakterii
•Po wyrobieniu ciasta wkładamy je szybko do urządzenia, minusowa temperatura działa bakteriostatycznie.
•Po rozmrożeniu wyroby poddawane są garowaniu i wypiekaniu, dzięki temu mamy zawsze świeże wyroby cukierniczo-piekarnicze
•Polecane przy bułkach, bagietkach, ciastach drożdżowych, ciastach półfrancuskich
•Szybkie/szokowe chłodzenie do + 4 C np. syropy do nakrapiania, kremy, jabłka prażone, owoce prażone, polewy etc. zapewnia utrzymanie właściwej mikrobiologii produktu
•Szybkie/szokowe chłodzenie daje pewność, że nie rozwijają się niepożądane bakterie
•Szybkie/szokowe chłodzenie przyspiesza w znacznym stopniu pracę z półproduktem
•Dzięki szybkiemu/szokowemu zamrażaniu możliwe jest błyskawiczne wykańczanie/oblewanie, dekorowanie lub obkładanie ciast, ciastek, tortów etc.
•Dzięki szybkiemu/szokowemu chłodzeniu mamy możliwość szybkiej sprzedaży ciast pieczonych, bez konieczności przechowywania do ostygnięcia w celu krojenia/pakowania

Pracownia lodziarska

Bezpośrednio po zakończeniu produkcji temperatura lodów waha się w granicach -7/-10˚C, przy czym zawierają one ok. 30% wody w stanie płynnym. Lody włożone bezpośrednio do witryny lub zwykłej zamrażarki podlegają procesowi powolnego zamrażania wody zawartej w nich i tworzeniu się w nich makro kryształków, które niszczą ich strukturę. W rezultacie lody szybko tracą swoją kremistość, objętość (napowietrzenie), oraz świeżość smaku.

Aby uniknąć kłopotów, o których wspomniano wcześniej, należy gwałtownie obniżyć temperaturę lodów bezpośrednio po produkcji do -18˚C. To znacznie poprawi rezultaty procesu zamrażania: składniki stałe zostaną ustabilizowane, tak aby zapobiec wczesnemu topnieniu warstwy wierzchniej, która ma bezpośredni kontakt z powietrzem.
Woda w tym procesie zostanie związana w mikro-kryształki niewyczuwalne w strukturze masy lodowej.
W rezultacie otrzymamy produkt doskonały jakościowo i higieniczny, który można eksponować w temp. -13/-14˚C przez 3-4 dni bez widocznej zmiany wyglądu, smaku czy konsystencji. W temperaturze - 20˚C można je przechowywać nawet przez kilka miesięcy.

Główne zalety stosowania zamrażarek szokowych :

•Znaczny wzrost trwałości lodów
•Znaczny wzrost jakości przechowywanych lodów
•Ograniczenie strat w napowietrzeniu lodów
•Gwarantowana stała kremistość lodów
•Lepsze i bardziej efektywne wykorzystanie witryn lodowych -możliwość wyższej prezentacji lodów
•Redukcja kosztów produkcji
•Redukcja kosztów zatrudnienia








              
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
DOTACJE NA INNOWACJE INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ
KOSZYK ZAPYTAŃ
W koszyku zapytań są następujące produkty:
Wyślij zapytanie. Nasz konsultant skontaktuje się z Tobą.
* pola obowiązkowe
Do porównywarki możesz dodać maksymalnie dwa modele tego samego produtku:
Do porównywarki możesz dodać maksymalnie dwa modele tego samego produtku:
PORÓWNAJ
Do porównania dołaczyłeś następujące produkty:

BUDOWA NOWEJ SIEDZIBY

22 czerwca, 2016

Film przedstawiający proces powstawania biurowca przy ulicy Lodowej w Łodzi.

10 marca, 2016

Na początku grudnia 2015 roku Primulator Łódź wprowadził się do nowej siedziby na ulicy Lodowej 128. Zapoczątkowana w czerwcu 2014 r roku budowa biurowca klasy A+, została zakończona na początku listopada 2015 r.

              
Uwaga!
zamknij