CARPIGIANI SUPER TRE AV EVO

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
SUPER TRE AV EVO G SUPER TRE AV EVO P
Wybierz wariant

SUPER TRE AV EVO G

Maszyna do lodów włoskich o bardzo dużej wydajności, 2 smaki plus mix z elektronicznym panelem sterowania (m.in. ustawienia twardości lodów i licznik porcji), mieszadła w zbiornikach, zasilanie grawitacyjne.

Maszyna do lodów włoskich o bardzo dużej wydajności, 2 smaki plus mix z elektronicznym panelem sterowania (m.in. ustawienia twardości lodów i licznik porcji), mieszadła w zbiornikach, zasilanie grawitacyjne.

pliki do pobrania
Lodowe Inspiracje
Folder j. polski
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni
Carpigiani Super Tre Av EVO
Folder j.ang.

pliki do pobrania

Lodowe Inspiracje
Folder j. polski
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni
Carpigiani Super Tre Av EVO
Folder j.ang.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Smaki
Chłodzenie
Cylinder
Zbiornik
Pasteryzacja
Pompa napowietrzająca
Wydajność
Masa
Moc
Zasilanie
SUPER TRE AV EVO G SUPER TRE AV EVO P
550 mm 550 mm
915 mm 915 mm
1610 mm 1610 mm
2 + mix 2 + mix
Powietrze lub woda Powietrze lub woda
1,75 litra 1,75 litra
16 + 16 litrów 11 + 11 litrów
Nie Nie
Nie Tak
580 x 75g/godz. 650 x 75g/godz.
280 kg 280 kg
5 kW 5 kW
400 V 400 V

Informacje

Maszyna do lodów włoskich Carpigiani Super Tre AV Evo

Maszyna do lodów włoskich SUPER TRE AV EVO serwuje 2 smaki lodów plus ich mix. Jest wyposażona w system EVO - innowacyjny elektroniczny system kontroli konsystencji mieszanek w obu cylindrach, pozwalający na jednoczesne używanie różnych receptur i uzyskanie perfekcyjnej struktury lodów i elektroniczny system kontroli konsystencji lodów Hard-O-Tronic®.


CECHY


Pompa w automacie do lodów włoskich

Wersja P posiada stalową pompę zębatą z zaawansowanymi zębatkami z termoplastycznego polimeru, która zapewnia wysokie napowietrzenie regulowane od 40 do 80 %.

maszyna do lodów włoskich grawitacyjny system

Wersja G posiada grawitacyjny system napowietrzenia umożliwiający w naturalny sposób dodawanie powietrza do mieszanki (do 40 %) 

Świder POM automatu do lodów włoskich

Świder POM
Zbudowany z jednego elementu świder dopasowujący się do ścianek cylindra. Łatwy do czyszczenia, idealny m.in. do mrożonego jogurtu (tylko dla wersji G)

Świder 3X
Świder o wysokiej wydajności (tylko dla wersji P). Wymienne plastikowe skrobaki produkujące kremowe i miękkie lody włoskie. 

Cylinder 1,75 l

Optymalizuje proces chłodzenia, przyspieszając zamrażanie i eliminując straty energii. Operacja wstępnego załadunku jest prosta i bezpieczna dzięki nowej pozycji otworu wlotowego. 

Mieszadło zbiornika
Zapobiega rozwarstwieniu produktu i przyczynia się do zmniejszenia piany - utrzymując płynną konsystencję.

Regulowana prędkość dozowania lodów
Łatwe dopasowanie prędkości i objętości przygotowywanych lodów.

Wyjmowany wałek pompy
Ułatwia czyszczenie, utrzymanie wysokiej higieny i niezawodności.


OPCJE


Dowolny kształt lodów włoskich z automatach Carpigiani

Końcówki (opcja)
Jeszcze nigdy urozmaicenie lodów włoskich podawanych z jednego automatu nie było tak łatwe. Dzięki dodatkowemu pakietowi 18 końcówek włoskich możemy nadać unikalne kształty lodom. Rozwiązanie to pozwala urozmaicić asortyment i poszerzyć menu o nowe, unikalne desery lodowe. Wymagany jest montaż systemu STAR.

Końcówki do monoporcji (opcja)
Zestaw do produkcji deserów typu monoporzione, cannoli i dekorowania tortów lodowych. 

Soft Serve Core (opcja)
System pompy perystaltycznej do wstrzykiwania syropu bezpośrednio do lodów włoskich podczas dozowania. Szafka na obudowę syropu jest zintegrowana pod maszyną, którą można całkowicie zdemontować w celu całkowitego wyczyszczenia. Dostępne wersje z 1 lub 2 syropami.

Samodomykające się dźwignie (OPCJA)
Uchwyt głowicy wydającej lody domyka się automatycznie. Jego zastosowanie zmniejsza straty produktów i pomaga w utrzymaniu czystości miejsca pracy.

System automatycznej pasteryzacji (OPCJA)
System pozwalający na utrzymanie automatu do lodów i mieszanek lodowych w warunkach najwyższej higieny.


LODY


Lody włoskie z maszyny Carpigiani

Sorbety z maszyny do lodów Carpigiani

Kremiste lody włoskie 
Dzięki systemowi elektronicznej kontroli twardości (konsystencji) można wybrać rodzaj konsystencji lodów włoskich - od delikatnej wanilii do esencjonalnej czekolady.

Sorbety
Wybierz pożądaną konsystencję sorbetów, aby produkować wyraziste smaki z dużą zawartością cząstek włókien owoców.

Lody jogurtowe z maszyny do lodów włoskich Carpigiani

Mrożony Jogurt
Wybierz pożądaną konsystencję, aby uzyskać klasyczny mrożony jogurt lub wyjątkowy jogurtowy smak lodów włoskich.

Opcjonalne końcówki STAR - lody włoskie o specjalnym kształcie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.